Yrityksen tarina

Joulun 2012 alla etsin netistä omaperäisiä, ainutlaatuisia, suomalaisia, reilulla tavalla valmistettuja koristeita ja lahjoja. Tuntui vaikealle. Pikkuisia nettiputiikkeja netti pullollaan, mutta miten löytää itselle mieluisimmat kaupat tai vertailla tuotteita. Siitä se ajatus sitten lähti.

Kehittyi palvelu nimeltä astubutiikkiin.fi, josta asiakkaat voivat löytää helposti Suomessa reilulla menetelmillä valmistettuja, yksilöllisiä käsityö- ja designtuotteita. Olemassa olevien verkkokauppojen kanssa en kuitenkaan lähtenyt kisailemaan, vaan päätin pikemminkin tukea niiden toimintaa; ohjata asiakkaat jouhevasti astubutiikkiin.fi-osoitteesta ostoksille olemassa oleviin verkkokauppoihin. Markkinoida ja tuoda pienten yritysten tuotteet paremmin asiakkaiden nähtäville!


Maaliskuussa 2013 soitin ystäväni vinkistä "kriittisen" puhelun tulevalle yhteistyökumppanilleni. Häntä saan kiittää, että olen tässä. Puhelun jälkeen uskalsin avata suuni ja lähteä oikeasti hommiin. Perustin facebook-sivut, julkistin blogini kirjoitukset, palkkasin graafisen suunnittelijan ja aloin kontaktoida yrityksiä. Palveluni kiinnosti - mutta samalla myös arvelutti yrityksiä. En kuitenkaan antanut periksi.

Kun grafiikka alkoi valmistua huhtikuun 2013 lopulla, lähdin uudestaan rytinällä liikkelle. Lähetin valehtelematta satoja viestejä tukeutuen grafiikkaan. Sain muutaman yrityksen vakuuttuneeksi - ja muutaman yrityksen lisää sparraamaan minua eteenpäin. Olin avusta äärimmäisen otettu - ja toisaalta ihmeissäni: Miksi? Miten he hyötyvät tästä? Mutta nyt jälkeen päin ajatellen: kaikki hyötyivät varmasti. Ja päätin jatkaa samalla linjalla; eli ottaa mukaan liittyneet yritykset mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan palveluani. 

Ja niin pallo lähti vierimään: sosiaalisen median siivin sekä satojen viestien lähettämisen seurauksena minulla oli toukokuun 2013 lopussa 80 yritystä kasassa! Saavutus oli mielestäni huikea! Uskallan kehua saavutusta, koska se ei ole yksin minun aikaansaannosta. Se oli monen tekijän ja monen mukana olleen tahon yhteinen ponnistus.

Tällä hetkellä rakennamme astubutiikkiin.fi -sivustoa sekä suunnittelemme tulevaa. Pyöritän yritystä siis periaatteessa yksin, mutta silti noin 80 mukaan liittyneen yrityksen sekä yhteistyökumppanien voimin. Kyselen yrityksiltä, testaan heillä ajatuksiani, korjaan liikkeitä heidän kritiikistään ja kehitän palveluani niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin sekä yritysten että asiakkaiden tarpeisiin.

JA NYT: syyskuussa 2013 palveluni aukeaa suurelle yleisölle!

Tarina sulkeutuu, ja joulun 2013 alla minun on varmasti helppoa ostaa joulukoristeita ja -lahjoja sellaisilta toimijoilta, joiden työtä erityisesti arvostan ja joiden toimintaa haluan tukea. Olen tyytyväinen.

*****

Lopuksi haluan vielä erityisesti kiittää seuraavia henkilöitä, joita ilman en olisi tässä. Tarinan mukaisessa aikajärjestyksessä:

Saija Mahon / Mahon Digital: Kiitos kriittisestä puhelusta sekä kaikesta avusta.
Lotta Hietanen / Ululai: Ensimmäinen asiakkaani loi uskoa ensi askeleilla.
Anna Nygård / Anna Nygård Design: Sinun ansiosta ymmärsin grafiikan voiman.
Amanda Halonen / graafinen suunnittelu: Kätesi jälki valloitti yritykset.
Päivi Brunou / Zakka Works: Kallisarvoista apua, ideointia ja tukea.
Miia Appelö / Eilen Design: Innostuksesi tartutti myös muita mukaan.
Mikko Samuli / DOOP: Tekninen toteutus kovalla kokemuksella.

*****

Kiitos siis kaikille, ja tervetuloa mukaan butiikkien maailmaan,

Mari Moilanen

9 kommenttia:

 1. Hieno tarina Mari! Ja tämä on vain alku!

  VastaaPoista
 2. Taisi olla toukokuuta, kun minä tästä kuulin.
  Lukeudun niihin, jotka eivät epäilleet. Innostuin jutusta niin etten nahoissani pysynyt. Samalla sain itselleni loistavan tavoitepäivän monille oman tekemiseni kehittämisideoiden toteutuksille.
  Töitä riittää ja matkalla Astubutiikkiin ollaan entistä ehompana!

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tätä tarinaa on mukava seurata !

  VastaaPoista
 5. Mie kanssa innostuin heti! Aivan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten hieno tarina pian avattavan palvelun taustalla. Todella kivoja tuotemerkkejä olet saanut mukaan, eikä ihme, palvelu vaikuttaa niin mielenkiintoiselle!

  VastaaPoista
 7. Loistavaa! Tällaista tarvitaan! :)

  VastaaPoista
 8. Hieno tarina ja jollain oli ilmeisesti sama ongelma, koska samaan aikaan perustettiin toinen samanlainen palvelu weecos.com. :) En muuten millään löytänyt linkkilä kauppaan täältä blogista vaikka kuinka yritin?? Olenkohan sokea? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, et ole sokea ;) Palvelu aukeaa vasta ensi viikolla :)

   Poista